Omdat de techniek steeds verder gaat, goedkoper wordt en daardoor voor meer mensen bereikbaar, worden luchtopnamen, luchtvideo en luchtfoto’s met een afstandsbestuurbare helikopter (RC-helicopter) steeds vaker aangeboden.

Een goede onbemande helikopter die voorzien is van zowel stabilisatietechnieken als ingebouwde beveiligingen is echter nog altijd een zeer kostbaar iets.

Helicam Europe werkt met helikopters met ingebouwde veiligheidsfuncties, waaronder de mogelijkheid om op eigen kracht te kunnen landen. De helikopters zijn voorzien van waarschuwingssystemen en een systeem waarmee de helikopter terugvliegt naar het startpunt wanneer de accu leegraakt.

Ook beziten de onbemande helikopters een ‘fail safe functie’. Dit houdt in dat de helikopter in geval van een signaalstoring tijdens luchtopnames automatisch stijgt tot een hoogte van 30 meter en vervolgens zelfstandig terugvliegt naar het startpunt, om daar een zachte landing te maken.

Omdat bij ons de camera en de helikopter door twee verschillende personen bestuurt worden tijdens het maken van de luchtopnames, kan de piloot zich dus volledig richten op het veilig en stabiel vliegen. De cameraman zorgt voor het mooie plaatje.

luchtopnamen veiligheid

Onze ervaren piloten checken de helikopter altijd voor en na een vlucht en met grote regelmaat krijgen de heli’s een full body scan. Op deze manier bent u verzekert dat de luchtopnames op een veilige manier uitgevoerd zullen worden.

Voor meer informatie over veiligheid en de verschillende vergunningen waarmee we werken, zie onze pagina over veiligheid.

 

Comments are closed.