Luchtopnames op hoogste kwaliteit.

Luchtopnames helikoipter Rijn

Bedrijfjes die luchtopnames aanbieden schieten als paardenbloemzaadjes de lucht in. Een van de verklaringen voor deze ontwikkeling is het feit dat deze techniek voor veel mensen (en bedrijven) betaalbaar is geworden. Dat wil zeggen; een afstandsbestuurbare helikopter met een camera eronder is betaalbaar, dat zegt echter nog niets over de kwaliteit die je daarmee in huis haalt.

Een groot probleem bij het werken met onbemande helikopters is de stabiliteit van het beeld. Tot voor kort was men nog best tevreden met zo’n beetje elke luchtopname die gemaakt kon worden, gewoon omdat het spectaculair was en nieuw. Omdat het kon.

Wij vliegen om te filmen.

Voor Helicam-Europe is dat echter nooit genoeg geweest. Waarom zouden we aan luchtopnames andere kwaliteitseisen stellen dan aan ‘gewone’ grondopnamen?
Filmen is voor ons meer dan de camera op record zetten. Filmen is het kiezen van de juiste hoek, de lichtinval, compositie, het verhaal, of dat nu vanaf de grond is of vanuit de lucht.

Trillende opnamen accepteren we alleen bij filmpjes gemaakt met telefoon of bij de bruidsvideo die neef Nico zelf heeft gemaakt.

Op de grond gebruiken we een statief of (bij bewegende camera) een steadycam om deze trillingen te minimaliseren.

De onbemande helikopter is voor Helicam-Europe geen doel maar een middel. Wij benutten graag de voordelen van luchtopnames, maar wel alleen als deze aan onze kwaliteitseisen kunnen voldoen.

Hierom steken wij veel tijd en geld in het optimaliseren van onze helikopter, met name op het gebied van stabiliteit.
Wij blijven zoeken naar- en experimenteren met nieuwe dempingsystemen en gyroscopische ophangsystemen. Telkens komen we dichter in de buurt bij onze definitie van stabiel.

stabiliseren luchtopnames

 

 

 

 

 

Brushless motoren.

Een nieuwe ontwikkeling zijn de brushless motoren welke zeer goede resultaten laten zien.
Doordat het voor ons geen veschil maakt of je nu vanuit de lucht of vanaf de grond filmt, hebben we besloten deze brushless motoren niet alleen in de helikopter toe te passen, maar ook op onze steadycam stabilisatie op de grond.

Een van de grote voordelen van deze brushless motoren is dat de bewegingsvrijheid van de steadycam operator enorm wordt vergroot.

Binnenkort zullen wij hier een proeve van bekwaamheid laten zien.

Comments are closed.