Afgelopen weken zijn wij voor een opdrachtgever bezig geweest met het maken van een ‘3D’ film doormiddel van anaglyph beeld.

Anaglyph is een methode waarbij twee beelden over elkaar worden getoond. Een rood beeld voor links en een cyaan beeld voor rechts. Door het gebruik van een anaglyph bril worden deze beelden weer gesplitst waardoor de illusie van 3D gecreëerd.

Je kan voor deze methode een stereocamera gebruiken. Wij hebben echter gebruik gemaakt van reeds bestaande beelden, waaronder luchtopnamen, opgenomen met een normale camera en die vervolgens over elkaar gelegd.

Nadeel van deze methode is dat veel kleur verloren gaat door het gebruik van het brilletje. Het resultaat is dus verre van ideaal. In dit geval maakten we de film voor een themafeest (3D) en daar zal het door het grappige effect zeker niet misstaan!

Enkele resultaten zullen we hier plaatsen zodra het feest achter de rug is. Tot die tijd een ‘willekeurig’ voorbeeldje met verschillende effecten. Toepasselijk beginnend met een helikopter.

Wel even een brilletje aanschaffen…

Categories: nieuws

Comments are closed.