Luchtopnames met onbemande helikopter

Helicam maakt uw luchtopnames met een UAV-RC (unmanned Aerial Vehicle – Radio Controled). Met andere woorden een afstandbestuurbare helikopter.

De helikopter wordt aangedreven door zes geluidarme rotors (elektromotoren en propellers) en is geluidsarm. De rotors zijn gyroscopisch gestabiliseerd waardoor trillingvrije luchtopnames gemaakt kunnen worden die niet of nauwelijks nabewerking behoeven.

Door het keine formaat is het mogelijk zowel buiten als ook binnen te vliegen en dynamische opnames te maken van 0 tot 300 meter hoogte.

Onze helikopters worden altijd bestuurd door een van onze ervaren piloten.

Luchtopnames bij Fort Rijnauwen. Onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Een luchtopname gemaakt met de UAV bespaart tijd en kosten, geeft een uniek perspectief en ongekende flexibiliteit:

  • Kan (bijna overal opstijgen en landen
  • Kan zeer dicht bij het onderwerp komen
  • Tot in detail te besturen
  • ‘Live’ regie vanaf de grond
  • Snel inzetbaar
  • Kan buiten én binnen worden ingezet
  • Niet gebonden aan vluchtschema’s

luchtopnames meekijken vanaf de grond

Onder onze helikopter hangt een HD videocamera of fotocamera. Deze camara wordt volledig vanaf de grond bedient door de cameraman. Vanaf de grond kan de camera worden bestuurd en alle bewegingen maken die nodig zijn; pan, tilt, in- en uitzoomen.
Via een downlink stuurt de camera rechtstreeks beelden vanuit de lucht naar een monitor. Op deze manier kan de cameraman de perfecte plaatjes maken en kan u als opdrachtgever meekijken wat er in in de lucht gebeurd.

Camera

Onder de UAV (helikopter) hangt een Sony NX30 camera. Deze camera beschikt over optische stabilisatie middels een floating lens systeem. Hiermee kunnen zeer stabiele beelden worden gemaakt waarop weinig tot geen nabewerking nodig is.

Flexibiliteit

Door het  kleine formaat van de helikopter is Helicam-Europe zeer flexibel in het maken van mooie en dynamische luchtopnames. Van nul tot 300 meter hoogte, binnen en buiten. Het is zelfs mogelijk door open ramen of deuren van binnen naar buiten te vliegen.
Hierdoor is het mogelijk shots te maken die voorheen alleen in animaties gerealiseerd konden worden.

veiligheid

Onze helikopters worden bestuurd door zeer ervaren piloten die voor en na elke vlucht de apparatuur controleren.
Daarnaast beschikt de heli over diverse ingebouwde veiligheidsfuncties. Mocht bijvoorbeeld het radiosignaal worden onderbroken, dan heeft de heli een Fail-safe functie. Dit houdt in dat de heli naar een hoogte van 30 meter stijgt, naar het startpunt terugvliegt en vervolgens zelfstandig landt. Ook wanneer de accu leegraakt geeft de heli tijdig een signaal af en vliegt zelf terug naar de startpositie.

Bemande helikopter

Wanneer een luchtvideo of luchtfoto’s over grotere afstanden of op grotere hoogte moet worden gemaakt, is de optie voor een bemande helikopter van HeliCam-Europe een uitstekende keuze. Daarbij werkt HeliCam-Europe met de traditionele Wescam Camera-ophanging.

Luchtopnames

Klik hier voor voorbeelden van luchtopnames